Personverpolicy Drive

Din personlige informasjon

Drive Mobility AS beskytter din personlige integritet og strever alltid etter å beskytte dine personopplysninger på best mulig måte. Her beskriver vi: 

  • Hva slags informasjon vi samler inn om deg og hvorfor. 
  • Hvordan denne informasjonen brukes. 
  • Hvilke valg og rettigheter du har i forhold til dine personopplysninger. 

Hvem er ansvarlig for personopplysninger? 

Drive Mobility AS er personopplysningsansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger, med mindre annet er spesifisert i denne informasjonen. 

Hvilken informasjon samler vi inn om deg? 

Vi samler inn informasjon om deg i forbindelse med at du bruker tjenestene våre og besøker nettstedet vårt. For å gi deg et klart bilde av vår håndtering av dine personopplysninger, har vi delt inn personopplysningene i ulike formål basert på hvordan de samles inn. 

Informasjon som du selv oppgir til oss. I forbindelse med registrering som bruker på Drive, legge ut en annonse, lage overvåkninger og lister eller når du kontakter andre brukere på Drive som annonserer kjøretøyene sine, oppgir du opplysninger om deg selv som navn, adresse, alder, telefonnummer og e-postadresse, men også innhold i meldinger og annonser. Personopplysninger i denne kategorien er de du aktivt oppgir til oss ved for eksempel å sende meldinger, fylle ut skjemaer eller når du gir oss tilbakemelding. 

Informasjon som samles inn når du bruker tjenestene våre. I forbindelse med din bruk av tjenestene våre behandler vi opplysninger om deg som samles inn automatisk. For eksempel samler vi inn informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre, hvilke sider du besøker og hvordan du oppfører deg på nettsiden vår og i appene våre. Vi samler også inn informasjon om hvilken type enhet du bruker når du besøker nettsiden vår, det vil si om du bruker en datamaskin, et nettbrett eller en mobiltelefon. Vi registrerer også hvilken nettleser og IP-adresse du bruker. I forbindelse med å vise deg annonser samler vi inn informasjon om hvilke annonser du klikker på og hvilke annonser vi har vist deg. Informasjonen som samles inn kan deles inn i følgende kategorier: 

Hvordan du bruker tjenestene. Når du bruker tjenestene våre i forbindelse med å besøke nettstedet vårt eller bruke appene våre, registreres aktiviteten din automatisk i våre datalogger. Vi samler inn informasjon om hvilke typer biler du ser på, de ulike typene søk du gjør og hvor lenge du har besøkt nettsiden vår. 

Hvor du er (stedsinformasjon). Når du bruker tjenestene våre, beregner vi din omtrentlige geografiske posisjon, basert på IP-adressen du bruker. Hvis du godtar at appene våre bruker posisjonstjenester, får vi tilgang til din GPS-posisjon, som gir oss en mer detaljert geografisk posisjon. Stedstjenester brukes til å la deg søke etter bilannonser som er i nærheten av deg og gir deg muligheten til enkelt å indikere hvor du er når du annonserer. Vi bruker også posisjonen din til å gi deg tilpasset innhold, for eksempel tips som er relevante for deg der du er. Vi bruker også din plassering for å vise deg annonsering skreddersydd til området du befinner deg i. Informasjonen kan også brukes av oss i forbindelse med utvikling av nye produkter og tjenester. Du kan alltid slå av posisjonen din selv ved å slå av posisjonstjenester på telefonen eller nettbrettet. I slike tilfeller vil vi da kun bruke din IP-adresse til å beregne din omtrentlige geografiske plassering. 

Teknisk informasjon om enheten din og internettforbindelsen. Vi samler inn informasjon om datamaskinen, telefonen, nettbrettet eller annen enhet du bruker som samhandler med tjenestene våre og hvordan den er koblet til Drive’s tjenester. Dette kan inkludere informasjon om hvilket operativsystem du bruker, nettleserversjon og IP-adresse. 

Informasjonskapsler og annet innhold lagret lokalt på datamaskinen din. Når du bruker tjenestene, bruker vi ulike verktøy for å prøve og gjenkjenne deg og lære mer om deg som bruker. For eksempel bruker vi informasjonskapsler for å analysere hvordan du bruker Drive. Informasjonskapsler betyr også at du ikke trenger å logge på hver gang du besøker nettsiden vår. Hvis du vil vite mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og lokal lagring av data, kan du lese mer i Drive’s retningslinjer for informasjonskapsler. 

Informasjon fra andre kilder. Vi samler inn informasjon fra andre kilder, typisk våre partnere, annonsekunder, måleverktøy og andre leverandører. For eksempel kan en reklameklient gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på annonser som ble vist på en av nettsidene våre. Slik informasjon gjør oss i stand til å måle effekten av annonseringen og kunne presentere mer relevant reklame og innhold for deg i fremtiden. Vi samler inn og behandler informasjon om kjøretøy annonsert på Drive fra eksterne kilder for å vise mer fullstendig informasjon om kjøretøyene og for å kontrollere at kjøretøyene ikke er stjålet eller tuklet med. 

Cookie policy 

Vi bruker lokal lagring, som betyr at data lagres lokalt på enheten din (f.eks. datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett) via nettleseren din. En type lokal lagring er informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små tekstfiler med informasjon om for eksempel brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet, hvilken nettleser du bruker og hvilke annonser eller reklamer som har blitt vist til deg. Vi kan bruke denne informasjonen til å gjøre innholdet i våre funksjoner og tjenester mer personlig og relevant for deg for å gjøre ditt besøk på Drive så hyggelig som mulig. Hvis du vil vite mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og lokal lagring av data, kan du lese mer i Drive’s retningslinjer for informasjonskapsler.

.

Kommunikasjon mellom brukere på Drive. På Drive har du mulighet til å kontakte andre brukere som annonserer bilene sine. Drive tilbyr deg en sikker måte å kommunisere på via vår meldingstjeneste. Vi behandler dine personopplysninger når du bruker meldingstjenesten. Meldinger kan bli gjennomgått om nødvendig for å forhindre eller etterforske misbruk av tjenesten.

.

Tilby en trygg og sikker markedsplass. En av grunnene til at Drive startet var å bidra til et tryggere bruktbilkjøpsmarked. For oss er det derfor av største betydning at du som besøkende føler deg trygg når du er på utkikk etter ny bil hos Drive. Dine data kan derfor brukes til å forhindre misbruk av tjenestene våre eller for å forhindre eller etterforske kriminalitet. Misbruk inkluderer blant annet svindel, spamming, phishing, trakassering, forsøk på uautorisert pålogging til brukerkontoer og andre handlinger som er forbudt i henhold til våre brukervilkår.

.

Forbedre brukeropplevelsen på Drive. For å forbedre din opplevelse av tjenestene våre bruker vi dataene dine for å kunne gjøre tjenestene mer brukervennlige, f.eks. for å fikse feil, endre grensesnittet slik at du enkelt kan nå informasjonen du leter etter, eller fremheve funksjoner på plattformen som ofte brukes av våre kunder.

.

Direkte markedsføring. Vi bruker dataene dine for å kunne sende nyhetsbrev, personlig tilpassede tilbud og relevant informasjon om våre tjenester og vise relevante annonser på Plattformen. Markedsføringen kan sendes til deg med post, SMS og e-post. Du kan også motta tilbud fra en av våre partnere. I så fall gjøres imidlertid slike utsendelser av oss via Plattformen. Denne behandlingen er basert på ditt forhåndssamtykke.

.

Vis annonser og hold styr på hvordan annonsering vises til deg. Når Drive leverer reklame til deg som bruker, bruker vi ulike identifikatorer som informasjonskapsler. Dette gjør vi for å kunne vise annonser og følge opp hvor mange som klikker på annonsene. Dette bruker vi også for å kunne levere annonsering som er relevant for deg som besøkende og for å begrense antall ganger du ser den samme annonsen under ditt besøk.

.

Tilpass annonser som vises til deg. Vi bruker ulike identifikatorer som informasjonskapsler for å vite hvor du er og hva vi tror du er interessert i, din alder eller kjønn og hvilke artikler eller annonser du har besøkt før. Vi gjør alt dette for å sikre at reklamen som vises til deg skal være så relevant som mulig.

.

Behandling av personopplysninger for gründere. Hvis du er kontaktperson eller representant for et selskap som er kunde hos Drive, vil vi behandle personopplysningene dine. Les mer om dette på Databeskyttelse for deg som bedriftskunde. 

Når du er i kontakt med vår support. Hvis du er i kontakt med oss, behandler vi dine personopplysninger for å kunne hjelpe deg med saken din på best mulig måte.

.

Oppfyllelse av lovpålagte forpliktelser. Vi behandler dine personopplysninger for å oppfylle våre lovpålagte forpliktelser. Slik behandling skjer for eksempel når vi lagrer data for regnskapsformål eller når vi er juridisk forpliktet til å utlevere data til myndigheter.

.

Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?

.

Hvor behandler vi dine personopplysninger? 

Vi tilstreber alltid at dine personopplysninger skal behandles innenfor EU/EØS og alle våre egne IT-systemer er lokalisert innenfor EU/EØS. 

Overføring til leverandører i tredjeland. Noen av våre leverandører har deler av sin virksomhet i land utenfor EU/EØS (slike land kalles "tredjeland"). Uavhengig av hvilket land personopplysningene dine behandles i, tar vi alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at beskyttelsesnivået er det samme som innenfor EU/EØS. Vi sørger for at leverandøren inngår en avtale med oss ​​der de forplikter seg til å overholde regelverket som EU-kommisjonen har godkjent om beskyttelse av personlig integritet. 

Dine rettigheter 

Du har rett til å vite hva vi gjør med dine personopplysninger. Du har også rett til å få tilgang til dine personopplysninger og i noen tilfeller få dem rettet, slettet eller blokkert. Nedenfor lister vi opp hvilke rettigheter du har og hvordan du bruker dem. 

Få tilgang til dine personopplysninger. Vi er alltid åpne og transparente med hvilken informasjon vi har om deg. Hvis du har en Drive-konto, kan du når som helst logge deg på for å se hvilken informasjon som er registrert om deg der, for eksempel hvilken kontaktinformasjon vi har til deg, din plassering for annonsering og hvilken annonseovervåking du har registrert. Dersom du ønsker å få et mer detaljert innblikk i hvilke personopplysninger vi behandler om deg, kan du be om innsyn i disse opplysningene (i et såkalt registerutdrag). Via dine innstillinger kan du be om et slikt registerutdrag. Siden vi er forpliktet til å beskytte dine personopplysninger mot uautorisert tilgang, vil vi bare frigi slike data som vi vet med sikkerhet tilhører deg. 

Slett data. I noen tilfeller har du rett til å få dine personopplysninger slettet, f.eks. dersom personopplysningene ikke lenger er nødvendige for formålene de ble samlet inn for. I slike tilfeller vil vi slette dataene vi har om deg, men med noen viktige unntak. Vi vil beholde slik informasjon som vi er pålagt å beholde ved lov (for eksempel for regnskapsformål). Hvis vi har grunn til å tro at du har brukt Drive i strid med vilkårene våre, vil dataene dine bli holdt i karantene i to år etter forespørselen om sletting og brukes i denne perioden utelukkende med det formål å oppdage og forhindre misbruk av tjenestene våre. Du kan be om sletting av dine personopplysninger ved å sende en e-post til [email protected]

Be om retting av personopplysninger. Dersom du mener at opplysninger om deg er uriktige eller ufullstendige, har du rett til å be om at opplysningene blir rettet eller supplert. Hvis du har en Drive-konto, kan du oppdatere informasjon om deg selv ved å logge på med Drive-kontoen din og endre kontoinnstillingene dine. Hvis din forespørsel om retting gjelder andre data, vennligst kontakt oss. 

Si nei til direkteannonsering. Du kan når som helst si nei til behandling av personopplysninger som Drive gjør for direkte markedsføring, for eksempel via e-post. Du kan melde deg av ved å klikke på en lenke i utsendelsen eller kontakte vår kundestøtte. 

Innsigelse mot behandling basert på vår legitime interesse. Du har rett til å protestere mot behandling av dine personopplysninger som vi gjør basert på vår legitime interesse. Hvis du protesterer mot slik behandling, kan vi bare fortsette behandlingen dersom vi kan påvise at det er tungtveiende legitime grunner til at personopplysningene må behandles som veier tyngre enn dine interesser. 

Hvis du protesterer mot visse behandlinger av personopplysninger, er det flere faktorer vi vil ta hensyn til, for eksempel dine rimelige forventninger og hvilke fordeler og ulemper behandlingen medfører for deg, Drive, andre brukere og eventuelle tredjeparter. Du kan se hvilke behandlinger vi utfører basert på vår legitime interesse under overskriften "Hva bruker vi personopplysningene dine til?". 

Begrens behandlingen av personopplysninger. Du har rett til å be om at vår behandling av dine personopplysninger begrenses. Dersom du ber om at behandlingen av opplysningene dine begrenses, kan det imidlertid bety at vi ikke kan oppfylle våre eventuelle forpliktelser overfor deg i den tiden behandlingen er begrenset. 

Dataportabilitet. Til slutt har du rett til å motta en kopi av dine personopplysninger i et strukturert format (dataportabilitet). Retten til dataportabilitet omfatter kun data som du selv har gitt oss og som vi behandler for å oppfylle en avtale med deg eller med støtte fra ditt samtykke. 

Kontakt oss angående dine rettigheter. Hvis du ønsker å utøve noen av dine rettigheter, kan du be om tilgang til eller sletting av dine personopplysninger ved å kontakte oss på [email protected] eller via vår chat. og angi hva det er du ønsker hjelp til. 

Hvem kan personopplysninger utleveres til? 

Vi deler informasjon om deg med andre, for eksempel leverandører som behandler personopplysninger på våre vegne, myndigheter og samarbeidspartnere. Her kan du lese mer om hvem vi utleverer personopplysninger til. 

Leverandører som behandler personopplysninger på våre vegne. Noen ganger må vi leie inn leverandører for å levere våre tjenester til deg (persondatabehandlere). Slike leverandører kan for eksempel levere systemer for sending av e-post og push-varsler, skytjenester for datalagring, analyseverktøy eller systemer for publisering og visning av bannerannonsering. Det kan også være kundeservicebedrifter, IT-konsulenter eller logistikk- og transportbedrifter som leies inn for å levere biler til prøvekjøring eller biler som er kjøpt inn. Vi er da fortsatt ansvarlige for behandlingen av dine personopplysninger hos underleverandøren. Leverandørene kan ikke bruke dataene til andre formål enn de vi spesifiserer. 

Myndigheter. Vi utleverer personopplysninger til myndigheter, som politiet og skattemyndighetene, på myndighetens anmodning dersom vi er forpliktet til det ved lov eller myndighetsvedtak eller til rettshåndhevende myndigheter for å bidra til en pågående straffeetterforskning. Når vi deler personopplysninger med myndigheter, er det enten fordi vi har en juridisk forpliktelse til det, eller fordi vi har en legitim interesse i å bidra til en pågående etterforskning. 

Samarbeidspartnere som tilbyr tjenester til Drive-brukere. Dersom du annonserer i slike kategorier hvor vi sammen med samarbeidspartnere leverer hjelpetjenester, for eksempel bilforsikring for bilkjøpere eller en tjeneste for å sikre betalinger, kan vi dele personopplysninger med forsikringsselskapet eller betalingsleverandøren for at de skal kunne yte tjenesten sin til deg. I noen tilfeller deler vi innhold fra annonser publisert på Drive med partnere slik at de kan tilpasse sine tjenester til våre brukere. Dette skjer for eksempel hvis du velger å bruke digitale kontrakter, annonsens overskrift og annet innhold kan deretter deles med vår partner som tilbyr digitale kontrakter. Vi inngår avtaler for å sikre at slike samarbeidspartnere behandler data i samsvar med gjeldende personopplysningslovgivning. Vi deler informasjon med disse partnerne fordi det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg. 

Markedsføringspartnere Vi deler personopplysninger med Google og Facebook for å markedsføre Drive tjenester basert på ditt samtykke. 

Inkassoselskaper. Hvis Drive har et krav mot deg, kan vi dele personopplysningene som er nødvendige med inkassoselskaper for å etablere, håndheve og utøve vårt rettskrav. 

Mottakere du ber oss dele informasjon med. Hvis du sender meldinger eller oppgir kontaktinformasjon til annonsører som annonserer på Drive, vil vi dele personopplysningene du oppgir i meldinger og skjemaer med personen du kontakter. Hvis personen du kommuniserer med er et selskap, blir mottakeren personopplysningsansvarlig for personopplysningene som meldingene dine kan inneholde. Vi deler informasjon med disse mottakerne fordi det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg. 

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte avsløre personlig informasjon utover det som er angitt i denne personvernerklæringen med mindre vi er pålagt å gjøre det som følge av en juridisk forpliktelse eller vi først har innhentet ditt samtykke. 

Personvernombud og kontakt for spørsmål. Vi har oppnevnt et personvernombud som sørger for at behandlingen av dataene dine skjer på en lovlig måte. Personvernombudet er tilgjengelig for å hjelpe deg med spørsmål knyttet til databeskyttelse. Ønsker du å komme i kontakt med oss ​​eller har spørsmål om håndtering av personopplysninger kan du sende en e-post til [email protected] eller nå oss via chat. 

Hva betyr det at Personverntilsynet er en tilsynsmyndighet? Personverntilsynet er ansvarlig myndighet for å overvåke anvendelsen av personopplysningslovgivningen. Hvis du mener at Drive behandler personopplysninger feil, kan du sende inn en klage til det norske personvernbyrået. Drive’s firmadetaljer: Drive Mobility AS, organisasjonsnummer 930 712 256, Rosenkrantz gate 15, 0160 Oslo. 

Oppdateringer av denne policyen. Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, vil vi legge ut en oppdatert versjon på Drive-nettstedet. 

Denne versjonen av Drives personvernerklæring ble publisert 30. november 2023.